15 Temmuz'un 2. yılında Altınözü meydanlarda

AZİZ MİLLETİMİZİN ZAFERİ

2 yıl önce FETÖ’cü hainlerin savaş uçaklarına, bombalarına, kurşunlarına canları pahasına siper olan Trük halkı, 15 Temmuz’un yıldönümünde yine tarih yazdı. 81 ilde aynı saatte sokağa dökülen halk, demokrasiye olan bağlılığını dosta düşmana birkez daha gösterdi.

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ikinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde Altınözü İlçesi’nde vatandaşlar meydanlara akın etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yenişehir Mahallesi’nde düzenlenen programa binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kur-an’ı Kerim Tilaveti’nin okunmasıyla devam etti.

“BİZLER CAMİ CEMAATINDEN BAŞKA CEMAAT TANIMIYORUZ”

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, burada yaptığı konuşmasında, “ Yüce mevlam onların oyunlarını bozdu. Ne kadar şükretsek az. Özellikle Altınözülü hemşerilerim sizleden daha iyi kimse bilemez. Çünkü, hemen yanı başımızda Suriye’de bir savaş sekizinci yılına girdi. Vatansızlığın ne olduğunu en yakınındaAltınözülü hemşerilerimiz yaşıyor. Suriyeli kardeşlerimizin vatansızlığından dolayı yaşıyor. Onun içindir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde biçmiş oldukları rol, tam da Büyük Ortadoğu projesi uygulanma süresinde aynen bir suriye ve Irak gibi parçalanıp, bu topraklara bizi geldiğimiz yerlere yani Orta Asya’ya yönlendirmek istiyorlar. Fetullahçı terörüstler sizin bizim silahlarımızı bize doğrulttular. İşte işin acı tarafı bu. Bunlar himmet adı altında bu milletin mallarını uydurdukları sözde islamla da bu milletin inançlarını çaldılar. Bizler cami cemaatınden başka cemaat tanımıyoruz. Bizler bu milletin inancıyla, hiçbir sorunumuz yok. Çok şükür ki 28 Şubat’ın üzerinden yirmi yıl geçti ve bizim kahraman ordumuz artık yemeğinde bile Allah’ına şükrediyor. Allah bu millete bir daha 15 Temmuzla yaşatmasın ama bu sadece dua ile olmaz. Bizler akıl edeceğiz, sorgulayacağız. Dinimizi namusumuz gibi akdedeceğiz.” Dedi.

“15 TEMMUZ’U UNUTMADIK VE UNUTTURMACAĞIZ”

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise, “ Biz 2016 15 Temmuz gecesinde bu meydanda bu noktadan sizlerle bir söz verik. O hainlere buradan haykırdık. Dedik ki, istediğiniz silahları elinizde bulundurursanız bulundurun unuttuğunuz bir şey var. Bu milletin o cesareti o azmi cevap olsun dedik. Budan sonra hiçbir zaman için iflah olmayacaklarını haykırdık. Aynı heyecanla ve aynı duygularla sangi o günkü gibi buradan aynı heycanı yaşıyoruz. Bu millet bu vatan için nasıl haykırdıysa bundan sonra da 15 Temmuz’u unutmadık ve unutturmacağız. Hedefimiz aynıdır.  Bu milletimiz dün Çanakkalede vatanına sahip çıktıysa, 15 Temmuz’da da sahip çıktıysa yarın da vatanı korumak için nerede olmak gerekiyorsa bu millet orada olacaktır.

Konuşmaların ardından şiirlerin okunması ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Oluşturulma Tarihi : 16.07.2018